Види душових трапів і каналів

Види душових трапів і каналів

В даний час велику популярність набирають підлогові зливні системи, що дозволяють створювати душові кабіни без використання піддонів і боксів. Такий дизайн збільшує простір приміщення і має ряд інших переваг. Вода в цих кабінах стікає на підлогу і безпосередньо в каналізацію. Функцію відведення стоків з поверхні підлоги виконують трапиДушовий трап являє собою компактне дренажний пристрій, що складається з решітки (прикриває конструкцію на рівні підлоги), сифона і труби, що веде в каналізацію.

 

Душові трапи бувають трьох видів:

 

1.  Водовідвідні жолоби (трап лотки) - конструкції прямокутної форми, різних розмірів (до 1 м.), З різноманітністю декоративних решіток, мають високу пропускну здатність, прості в установці і експлуатації, дозволяють створювати будь-які душові куточки;

 

2. Зливні (точечні) трапи - являють собою невеликі квадратні або круглі конструкції, розміром (або діаметром) 100 - 150 мм, мають великий вибір решіток. На відміну від жолобів пропускають меньшу кількість води, встановлюються в невеликих приміщеннях або місцях, де не регулярно користуються водою. їх використання допомагає максимально здешевити конструкцію душової кабіни, так як ця модель є найбільш бюджетної з існуючих.

 

3. Кутові трапи - конструкції, призначені для установки в кутку приміщення, мають високу пропускну здатність,     комплектуються різноманітними гратами.

 

Зовнішній вигляд душових трапів

Дизайнерські решітки є єдиною видимою частиною душових трапів.  Їх виготовляють з нержавіючої сталі (матової або глянсової), латуні, пластику, скла та ін. Естетічний і стильний вигляд інтер'єру ванної кімнати додадуть дизайнерські решітки.  Популярні декоративні вкладки, в які вкладається фрагмент кахлю (або іншого покриття), що використовується для обробки підлоги.  Так само трапи можуть бути декоровані вкладками із пластику, матового або глянцевого скла.

 

Установка душових трапів

Душові трапи встановлюються в поверхні підлоги центрі приміщення або на стику підлоги зі стіною.  Вони легко монтуються в будь-яку поверхню (кахель, бетон, дерево і ін.).  Щоб вода не розтікалася по всьому приміщенню, а стікалася в зливний отвір, підлога укладається з ухилом до зливу в межах 1-2%.  Труба від сифона до каналізаційного стояка теж прокладається під ухилом 1-2%, щоб вода стікала по ньому самопливом.  Обов'язкова гідроізоляція підлоги запобіжить просочування води і тим самим запобіжить утворенню грибка в приміщенні або потрапляння води через перекриття до сусідів знизу, або в підвал котеджу.  У комплект до трапу або каналу входить ущільнювальна гідроізолююча манжета, що укладається навколо нього.  Манжета і покриває підлогу шар гідроізоляції, повинні перекривати один одного, щоб виключити неізольовані місця між ними.  Гідроізоляція стіни, на якій встановлена ​​душова система, теж допоможе запобігти просочуванню води.

 

Очищення душових трапів

Для очищення душових трапів від засмічення різним сміттям, передбачена можливість легкого доступу до сифона - досить зняти решітку трапа.  Зазвичай волосся і інше сміття уловлюються спеціальними пастками, які витягуються і очищаються.  При засміченні ділянки труби за сифоном, його прочищають за допомогою троса, для цього на корпусі більшості сифонів є стрілочний покажчик в напрямку вихідного патрубка.

 

Використання душових трапів має ряд переваг:

 

економиться простір приміщення,

естетичний зовнішній вигляд,

економічність конструкції, в порівнянні з піддонами та іншими моделями,

висока надійність і продуктивність,

простота очищення їх.

Вибір якісного душового трапа є гарантом збереження в приміщенні сухості і чистоти, а так само дозволяє зробити дизайн приміщення естетичним і стильним.

 01.11.2018
 (652 переглядів)